ONS STUDIEAANBOD

Ontdek hier ons aanbod aan studierichtingen. Klik op een gewenste richting, om meer info & lessentabellen te bekijken!

1ste GRAAD B-STROOM

1B is bedoeld voor leerlingen die niet alle leerstof uit de lagere school hebben begrepen en/of verworven. De belangrijkste onderwerpen worden dan ook herhaald.

Dit is niet het enige verschil met het 1ste leerjaar A: nieuwe leerstof wordt in 1B in een rustiger tempo onderwezen dan in 1A, je hebt er minder leerkrachten en 'met je handen kunnen of willen werken' is belangrijk. Je leert er namelijk vooral al doende, eerder dan uit boeken.

In het 1ste leerjaar B bieden wij je een algemene vorming van 27 lesuren aan, aangevuld met een extra uur Nederlands en ICT, en een klasuur. Daarnaast zijn er nog 2 keuze-uren: 1 uur remediëring in de algemene vakken en 1 uur keuze tussen de vakken beeld of techniek.

Na het 1ste jaar kan je kiezen voor een beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL).

In KVV (Kantoor - Voeding-Verzorging) maak je enerzijds kennis met enkele kantoorjobs en beroepen die te maken hebben met ‘kopen en verkopen’ (bediende, telefonist, verkoper…). Anderzijds is er aandacht voor beroepen waarbij je zorgt voor je medemens: kinderverzorgster, gezinshulp of hulp in de bejaarden- of gehandicaptensector.  De aandacht gaat zowel naar lichamelijke verzorging, gezonde voeding als naar de leef- en woonomgeving .

In MVV (Mode - Voeding-Verzorging) leer je een aantal beroepen uit de kleding- en modesector kennen: zelfstandig naaister, etalagist, verkoopster, stikster, strijkster, confectiearbeidster, retoucheuse…. Je leert een eenvoudig kledingstuk ontwerpen, maken, presenteren en verkopen. Ook leer je de naaimachine bedienen. De vakken die met voeding en verzorging te maken hebben zijn dezelfde als in KVV.

De volgende stap

In onze school kan je na het 2de jaar kiezen voor de richting Mode, Kantoor of Voeding-Verzorging.

bekijk de lessentabel

Welkom op onze website!

Naar boven