ONS STUDIEAANBOD

Ontdek hier ons aanbod aan studierichtingen. Klik op een gewenste richting, om meer info & lessentabellen te bekijken!

1ste graad B-stroom

1B is bedoeld voor leerlingen die niet alle leerstof uit de lagere school hebben begrepen en/of verworven. De belangrijkste onderwerpen worden dan ook herhaald.

Dit is niet het enige verschil met het 1ste leerjaar A: nieuwe leerstof wordt in 1B in een rustiger tempo onderwezen dan in 1A, je hebt er minder leerkrachten en 'met je handen kunnen of willen werken' is belangrijk. Je leert er namelijk vooral al doende, eerder dan uit boeken.

In het 1B bieden wij je een algemene vorming van 27 lesuren aan, aangevuld met een extra uur Nederlands en ICT, en een klasuur. Daarnaast zijn er nog 2 keuze-uren: 1 uur remediëring in de algemene vakken en 1 uur keuze tussen de vakken beeld of techniek.

In 2B is er een algemene vorming van 20 uur, aangevuld met een klasuur en een extra uur Nederlands. Daarnaast zijn er 2 basisopties. Daarin maak je kennis met een aantal dingen die je kunnen helpen om een goede studiekeuze te maken voor je verdere schoolcarrière. Wij bieden de volgende basisopties aan:

1. Economie & organisatie

Hier leer je hoe een onderneming in elkaar zit, met vooral aandacht voor verkoop en logistiek. Je leert hoe je als consument keuzes kan maken in een snel veranderende wereld, met aandacht voor ecologie, duurzaamheid en solidariteit. Daarnaast is er ook aandacht voor ICT, digitale en sociale vaardigheden.

2. Maatschappij & welzijn

In deze basisoptie is voor wie geïnteresseerd is in het sociale gedrag van mensen. Er is aandacht voor het ‘lichaam’ (gezondheid, hygiëne, huid en haar, …), ‘lifestyle’ (interieur, gastvrijheid, woon- en leefomgeving, mode, schoonheid, …) en ‘voeding’ (gerechten, samen eten, etiquette, …).

3. Opstroomoptie

De opstroomoptie bestaat uit een pakket van 10 lesuren algemene vorming. In deze richting krijg je veel Nederlands, maar ook wiskunde, Frans en geschiedenis. De richting is bedoeld voor leerlingen die de overstap naar de A-stroom willen en kunnen maken. Leerlingen die in de opstroomoptie een A-attest halen kunnen de overgang maken naar 2A, een doorstroomrichting (ASO) of een richting met de dubbele finaliteit (TSO).

De volgende stap

In onze school kan je na het 2de jaar kiezen voor de richting met arbeidsfinaliteit (BSO) Moderealisatie en textielverzorging, Zorg en welzijn en Organisatie en logistiek. Leerlingen die de opstroomoptie hebben gevolgd, kunnen overschakelen naar een doorstroomrichting (ASO) ef een richting met de dubbele finaliteit (TSO).

bekijk de lessentabel

Nieuw op IMS : 5de jaar Gezondheidszorg!!

Naar boven